Funkar, funkar inte

Italien ligger i Europa. Italien ligger ganska nära Sverige. Man tror vissa saker kan fungera lika effektivt. Men så är det inte. Ganska ofta knyter man handen i vänster jeansficka och konserverar irritation. Några exempel.

Posten:
Flera brev ska vara på väg hit. Bland annat två kreditkort som vi ska leva av. Inget har kommit fram under de tre veckor de befunnit sig i postverkets händer. Faktum är att ena banken som skickat kreditkortet har skickat koden till det men själva kortet skickade posten tillbaka till banken, varpå de skickade det igen utan resultat. Minns när jag var postverksmästare i Norrtälje skärgård. Då jävlar gick det undan.

Banken:
Man gör allting PÅ banken. Man går in i ett plastfack där bara en person kan gå in åt gången för att inte stressa dessa administratörer. Vår kille, Rubino som Veronica håller av så mycket, är alltid trevlig. Jag tycker inte att han är så trevlig att jag vill träffa honom varje gång:

- Betalkortet (detta hade en maxgräns vi inte visste om som vi maxade ut 3 januari, nya pengar att kunna få ut i februari)
- Internetbank (Detta var inte obligatorium)
- Kod till Internetbank (5 papper med 4 signaturer)
- Kreditkort (detta bommade de att beställa första gången jag skrev på 32 papper)
- Kort till Veronica (Kopiera pass, körkort, ta modellbilder)
- Nu har dessutom internetbanken slutat fungera.
Alla dessa gånger har man vart tvungen att illegalt parkera i en korsning.

El:
Vi har en säkring. Nyss försvann all ström när vi naivt hade på BÅDE tvättmaskin och diskmaskin samtidigt. Vi gick in till vår livlina, grannen. Hon förklarade att strömmen är ganska skör här och gav oss samtidigt koden till lyckad framtid:
TV + Tvättmaskin=OK
TV + Tvättmaksin + Diskmaskin = Strömmen går
TV + Diskmaskin + Hårtork = BIG NO NO
Diskmaskin + TV + Dammsugare = Din naiva idiot
Diskmaskin + Dator + Tvättmaskin + TV = Men vad i hela......tror du att detta är CERN-laboratoriet eller?

/A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0