Med vänsterhanden...

..svängdes det ihop en Svampcannelloni. Kvällens icke drogade "chef" var Veronica som hade sett till att samtliga ingredienser fanns på plats. Samtliga. Inte 95% som är vårt bästa hittills, utan 100%. Typ.

Efter att ha blivit upphämtad från jobbet åkte vi hem för att hämta lappen där adressen till hyrskidorna fanns. Efter att ha funnit adressen begav vi oss för att hyra skidor. Affären har på internet visat att man ganska TYDLIGT hyr ut skidor. Detta var inte fallet utan det var VI som var idioter, inte dem. När jag snällt påpekade att på internet är det ganska TYDLIG reklam för att de kan hyra ut skidor sa han. "Yes, in some places you can rent ski, not here, no, no, no, buy". Denna kommentar översatte jag inombords till att karln var en ren idiot.

I behärskat raseri köpte vi en väska (som i efterhand visade sig vara en aning överdimensionerad). Det var kul att vi fick åka runt, det var så kul. Men. Det viktiga var att vi initierade ett långkok. När vi kom hem, innan skorna var av, inleddes ett furiöst matlagstempo. Cannelloni är inte för noviser. Vi plockade fram allting och lade den torkade svampen i blöt.

Fint med de två spenarna som hänger ner på mjölken.

Cannelloni är annars en typisk söndagsrätt. Med de färska lasagneplatterna rullar man in de stekta grönsakerna, vitlök, rödlök, svamp, zucchini som sedan blandas med Ricotta och parmesanost. Samtidigt gjordes en inte allt för lätt ostsås som man sedan spred runt som om det vore den mest självklara sak i världen.

Grönsakerna stektes.

Noggrann ostupphällning av chefskocken.

Sedan åt vi detta och det riktigt, ja, det var, en riktig pålkramsfestival i munnen.

Imorrn, tar vi en dagstur ut i Naturen som finns här i närheten. Och ja. Vi kanske kokar kaffe och tar med för att det är så nära.

/A

Kommentarer
Postat av: Emma

Kul att läsa er blogg! Har jag förresten förstått det rätt att ni också är från Luleå??! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0