Kampen har börjat

Våra tidigare omnämnda vänner spindlarna syns inte till så ofta längre. Nu är det tydligen istället säsong för myror. Veckan började med en myrchock i sovrummet som mottades med vitpeppar, dammsugare och en toffel med hård sula. Nöjt kunde jag konstatera att detta gav resultat. Sovrummet luktade för all del peppar, men myrorna var det inte många kvar av. Lyckan blev tyvärr kortvarig då det snart visade sig att de små små myrorna ockuperat nästa rum. Läge för hårdare metoder. Ett besök på närmaste trädgårdsbutik och en skumspray som verkar dödlig har inhandlats. Andreas tar på sig IAC kepsen, håller sprayflaskan bestämt i handen. Nu ska dom dö.

Spraytest. Vi provade lägga lite skum på en myra. Den vred sig krampaktigt och såg ut att tycka det var obehagligt. Bra.

Listerna är mycket tveksamt fastsatta. Vi tror att bakom någon av dom är myrbasen. För säkerhetsskull sprayar vi på alla.


Som tur är luktar sprayen ganska gott. /V

Kommentarer
Postat av: Daniel

Ajdå, vågar vi komma ner när ni har sådana mördardjur i lägenheten.

2010-03-21 @ 18:58:14
Postat av: Jonas

Jag hade ocksa myr-fight i helgen. Tricket ar att kopa en san dar falla med gift som de tar tillbaka till boet sa att alla i boet dodas. Det ar svart att inte doda all nar man forst ser dem, men det funkar bast.

2010-03-22 @ 15:44:09
Postat av: Veronica

Hmm. För tillfället verkar vi ha myrorna under kontroll. Efter vår attack var det en massdöd vid listen i sovrummet, sen dess inga fler myror.



Däremot möttes vi av årets äckligaste spindel igår. Den hade kanske jagats ut av insektsmedlet. Hoppas på inga fler sådana.

2010-03-22 @ 17:57:46
URL: http://unabellavita.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0