Praha

Det uppstod en möjlighet att spendera helgen i Prag, den möjligheten tog vi. Lämnade Pigna (hunden) hos sina biologiska föräldrar där hon fortsatte någon form av matstrejk. 

Inledningsvis tog vi en nap på hotellet för att orka gå på middag med holländsk kollega med fru. Vi valde en "all you can eat" restaurang med Tjeckisk mat. Tjeckerna verkar gilla dumplings, hårt pressat och blött bröd. Mycket av dessa dumplings fick stanna på tallriken. Efter att Veronica gjort en utläggning kring den tveksamma resepolicyn Sandvik har (med ordentligt medhåll från vissa) begav vi oss på en Salsabar för att avsluta kvällen. Det röktes ymnigt och dansades på tå. Samtliga kläder tvättas i skrivande stund. Veronica har även utvecklat viss astma av det konstanta rökandet. 


Den berömda Karlsbron som har med Karl den IV att göra.


På Karlsbron kan man även klä sig i rött och dra fram en hel spelevagn. Glad var mannen också.


Veronica ovetandes om att en bild tas medan hon majestätiskt tittar ut över staden från ett torn av något slag.


Jag kallas ju ofta "ridderlig"


Ett av många imponerande torn. Tjeckerna tycker om torn, också öl förstås.

Vi tänkte tjeckisk även på lördagen och gick på Hard Rock Cafe där vi föråt oss och somnade löjligt tidigt. Väl hemma forcerade vi mot Pigna och hittade en hund som var mycket tydlig till sina mostrar att detta var minsann HENNES ägare och de andra skulle ge fan i att slicka dem i händerna. Men matstrejkar, det gör hon i viss mån fortfarande. Snarkar gör hon också, mest troligt för att hon är född utan en näsa. 

/A

Kommentarer
Postat av: Wickan

Tjeckisk mat är ingen höjdare. Dumplings, tack men nej tack. Ölen och Becherovska är dock av ypperlig klass. :-)

2010-11-28 @ 22:43:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0