Springboksmiddag

Efter vår gedigna insats med en aperitifo här hemma har inbjudningarna haglat in. Vi har tidigare varit på 7-rätters hemma hos Giuseppe och Mariangela. Denna fredag åkte vi till Carimate till Roberto och hela hans familj. Ännu en mycket trevlig tillställning som gick mestadels på engelska (Roberto ville testa sina barns kunskaper) och även till viss del på italienska (när jag själv var på toaletten). Veronica pratar nu officiellt italienska på en relativt hög nivå. 

Lördagen gick i Sydafrikanskt tema. Jag klädde på mig ett par trasiga jeans och min Springbokströja i arla morgonstund och marinerade cirka 1,5kg kött i Peri-Peri-marinaden. Köttet är enligt många komplett olagligt att föra mellan landsgränser men detta tveksamt importerade kött från Meat World var definitivt värt mödan att transportera. 

Eftersom vår husägare i sann despotisk anda själv bestämmer hur kallt och rått det ska vara i lägenheterna beroende på hennes plånboks storlek valde vi att använda ugnen ordentligt. Den gör att det blir någon grad varmare i själva köksregionen och där svängde Veronica världsvant ihop en rejäl svensk potatisgratäng med timjantouch. 


Köttet passade alla smaker vad gäller well done till relativt blodig.

Innan vi åt allt detta försökte jag via nätet simulera en sportlördag framför TV´n med det klassiska resultatet att slockna en stund under försnacket till College football game day. 


Veronica toppade av en en caffé normale med en Ballerina un-normale. 

Just det, vi inhandlade på en mycket extraordinär butik ljusstake som ingen har sett på maken till förut under dagen. Medan det ljuset brann ner brann även energin ur kroppen och i Abe Simpson-stil somnade undertecknad med öppen mun framför en film. 

Kuriousa: Vin dricker man ur vanliga dricksglas i detta land, om det inte är ett väldigt speciellt tillfälle. Vi ser det som en ära och som att vi är riktigt välkomna när de bjuder hem oss som vanliga kompisar. Och den som kör bilen dricker naturligtvis inget vin alls.

/A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0