Nebbiolo

Efter ett par helgers vila med en del trädgårdsarbete var det dags för lite utflykt. Tydligen ska Nebbiolo-druvan vara så bra och vi krävde revansch efter den mediokra flaskan vi köpte på ICA (Conad) häromveckan. Enligt Garmin var det endast 1h 45min dit så vi körde i laglig hastighet så fort vi kunde. 


Staden Barolo ser man i bakgrunden

Vi inledde med lunch vid slottet i bakgrunden för att sedan leta oss vidare på en icke fastande mage. Barolorisotton liknade något man kan se i en fälttoalett i lumpen mitt i pågående matförgiftning men jag är synnerligen säker på att den smakade godare. 


Chauffören luktade mest, smakade, för att slutligen spotta i vinspottarhinken. 


Inköpen av dessa nedtrampade, lagrade, fixade, förpackade och slutligen sålda Nebbiolodruvor inspekterade Veronica noggrant. De var ganska goda färska också. 


Det märkliga var att vi var i princip ensamma i Piemonte, förutom de familjer som ägde och trampade sina druvor. Vi misstänker svår jobbångest för samtliga italienare som inledde sitt arbete under måndagen. 

När vi kom hem undersöktes det grundligt huruvida flaskorna finns att köpa på systemet, det gjorde de inte. En känsla av triumf infann sig genast efter denna upptäckt. Kvarstår gör nu frågan hur många trampare det behövdes innan maskiner tog över själva squeezandet?

Värt att veta för den okunnige är att man anses vara komplett idiot om man dricker en flaska Barolo som är yngre än 5 år.

/A



Kommentarer
Postat av: Camilla

Har en Barolo från 2004 i vinstället och där ska den får ligga och mysa ett bra tag till. :-)

2010-09-05 @ 17:30:20
Postat av: Jenny

Jag kunde berättat det där om risotton. Om ni minns min Risotto nummer 2 av 3. Det hjälper att lägga märke till andras mat då slipper man undra vem av kockarna som är risig i kistan. Illa illa.



kram

2010-09-08 @ 10:53:28
Postat av: Veronica

Haha. Jo, Jenny. Vi mindes faktiskt din risotto. Men man kan väl inte vara i Barolo och inte äta Barolorisotto? Så vi beställde. På gott och ont. Och den var ju god, även om det inte såg så ut...

2010-09-08 @ 18:20:51
URL: http://unabellavita.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0