Ibland vågar vi oss bortanför motorvägen

Ibland händer det att Andreas mycket oväntat frågar om jag har lust att slå över vår Garmin på "undvik motorvägar". Detta händer mycket sällan då han oftast har mycket bråttom fram till slutmålet. Så då han väl gör detta känns det lika spännande varje gång. När han sedan säger; välj nån stad som vi kan ha som mål så gör vi en liten sväng mot bergen, ja då hamnar jag i chock men tar fort (innan han ändrar sig) fram vägatlasen. Och så väljer vi en stad som vi känner igen eller gillar namnet på. Och så åker vi.

Ibland går det mindre bra, såsom vårt Toscanafiasko i somras. Ibland går det hur bra som helst. En sådan gång var när vi åkte hem från Bologna. Andreas fick välja ställe, och tyckte av någon anledning om orten Bazzano. Så jag tryckte in Bazzano i Garmin och vi åkte av autostradan. Vi närmade oss detta Bazzano och hamnade på vägar med bruna vägskyltar. Vilket var lovande då det oftast betyder att det är något fint i närheten. När vi sedan såg en brun skylt där det stod "Strada dei vini e sapori" då visste vi att vi var rätt.  Så vi följde dessa skyltar genom smala kvarter och snurriga rondeller. För att sedan äntligen hamna uppe på de kullar man längtansfullt tittar mot när man åker där i alldeles för hög hastighet på A1an. Jag tog som vanligt på mig uppgiften att spana efter eventuella vingårdar eller skyltar som signalerade kom in och köp vin, medans Andreas koncentrerade sig på att inte köra av alternativt köra på någon på de smala vägarna.


Sämre hundenrastningsplats kan man ju var på.

Så såg vi en mycket oansenlig garageliknande byggnad som vi nog åkt förbi om det inte varit för den handmålade skylten "Säljer vin". Det här blir nog bra tänker vi och stannar. Först ser vi ingen där, men snart kommer två män körandes, och de börjar lasta in lådor med mörkbruna vinflaskor. Så vi frågar om vi kanske får köpa lite. Vilket vi såklart får. Först köper vi faktiskt bara lite, det är ju ändå helt obeprövat och helt oetiketterat, detta vinet. När vi hör priset, köper vi mer. När sedan några äldre herrar kommer förbi och intygar hur bra vin vi just köpt, känner vi oss säkra på att det var en riktigt bra upptäckt. Fastän vi inte vet vilka flaskor som innehåller rött, vitt eller bubbel. Eller hur det smakar. 



Här är vinet och här är numret, ifall någon vill ringa? Han pratar inte ett ord engelska, men det går säkert bra ändå. 2,5 euro flaskan, och vinet är gott kan vi nu konstatera.

Nöjda med vårt fynd åker vi vidare efter den bruna leden. Eftersom vi nu börjar bli hungriga tittar vi efter ett bra ställe att äta. Vilket vi hittar. Här äter vi den kanske godaste och samtidigt billigaste pasta jag någonsin ätit. Och förrätten. Antipastin. Vi upptäckte att när man är här i Bolognakrokarna börjar maten likna det som man som svensk tänker på som italiensk mat. Här vet de att använda sig av balsamico, ostar och goda skinkor. Denna gång tillsammans med kanderade päron. Mamma mia så gott.

Hemma försökte vi återskapa denna kalasantipasti. Vi lyckades nästan.

A presto! /V



Kommentarer
Postat av: Johanna

Härligt att höra att ni hittat till den godare maten och att den ens finns. :) Här tvingas vi äta pastan för sig och de okryddade köttet utan sås för sig. Inte alls lika roligt :)

Jasså va kul att vi även de har gemensamt :)

2011-04-06 @ 15:58:53
URL: http://johannaty.blogg.se/
Postat av: Veronica

Vi undviker i allmänhet köttet när vi är på restaurang, håller oss till antipastin och primin, som de ju gör så bra.



Förutom Fiorentinastek då, som Andreas har ett alldeles speciellt förhållande till. :)

2011-04-09 @ 09:34:30
URL: http://unabellavita.blogg.se/
Postat av: Camilla

2011-04-09 @ 16:06:03
Postat av: Camilla

Då är det alltså dit jag ska åka för att äta den italienska mat som jag drömmer om?!?!? :-)

2011-04-09 @ 16:06:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0