Typisk Luleåbo?

Såg denna tämligen intressanta kommentar apropå att biljetterna är dyra på Melodifestivalen. Denna människa förmedlar inte en positiv bild av Luleåbon. 

Signatur: Ajabaja
Jag kommer från Luleå och har full förståelse för att det inte går att fylla en arena för ett sådant evenemang som Melodifestivalen. I Luleå finns några få hundra personer som överhuvudtaget orkar resa sig från soffan, korva av sig mjukisbrallorna, klämma in sig i en någorlunda anständig klädsel och gå ut på stan efter kl 18. Folk där är i allmänhet slöa, ointresserade och oföretagsamma. Se bara på restaurangutbudet? Det enda det finns gott om är hamburgerställen där man inte behöver kliva ur bilen för att få sin grisiga mat. En befolkning på över 45 000 personer borde räcka för att skapa ett utbud. Det motsvarar en stadsdel i Stockholm och i varje sådan hittar man massor med restauranger och fik. Skillnaden är att Lulebon är för fet och lat. Det är den bistra sanningen. Det är därför man flyttar därifrån om man vill något i livet.

Sedan lade personen till detta när någon prioriterade hockeybiljetter före melodifestival, för att understryka:
Det är just det slöa prioriterandet av samma saker varje vecka som gör att Luleå står totalt still. Om det är melodifestival i Luleå en gång vart 5-10:e år så kan man faktiskt vara så pass öppensinnad så att man helt enkelt skiter i hockeyn en hel månad och går ut med några glada vänner, käkar en middag och sedan deltar fullt ut på ett annorlunda evenemang. Så gör man på andra ställen i landet. Ställen som lever och där folket inte är förslappat.


Sedan undrar jag själv varför jag ens läste artikeln.


/A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0