Vi socialiserar, och imponerar

Det här med att äta fortsätter. Eventuellt tog vi oss lite vatten över huvudet att bjuda in folk en fredag när större delen av veckan spenderades i blomstrande östeuropa. Gästerna för kvällen var en brasse och en italienska från kontoret. Silvia hade på bilder av hunden antytt att det var förmodligaste det fulaste hon hade sett. Detta resulterade i total scenförändring och de blev väldigt närgånga med varandra. Pigna låg och gjorde sin, numera klassiska, "dutch oven".

Samtalsämnena kan variera stort och en liten höjdpunkt var när Veronica skulle förklara uttrycket "Sova räv". Detta var inte helt accepterat som uttryck i det internationella sällskapet.

Om vi istället återkommer till den holländska ugnen (Dutch oven) så finns en ganska seriös bakgrund på denna sida. I korthet är det en rejäl gjutjärnsgryta som Holländarna användt i hundratals år när man kokat korv med tulpansmak. Den mer moderna tolkningen är det som hunden gör. Den tolkningen finns här och går ut på mer otrevliga företeelser.

Våra gäster var för övrigt otroligt imponerade över en rad saker:
  • Potatisklyftorna (Oklart varför detta var imponerande)
  • Vitlöks och Rödvinssmör plus Svampsås
  • IKEA-fatet med ljus på
  • Veronicas psykologiska förmågor. Hon kan i detalj förutspå mina exakta förehavanden och varför. Tydligen kunde hon tala med hundar också.
  • Veronica i allmänhet, i synnerhet hennes designade hundmatsleksak. (Ett hål i en 50cl PET-flaska)
  • Min fars femarmade ljusstake (Pietro är nu spekulant och vill veta pris på denna, har du något sådant?)
  • Ja, och grillen förstås.
Berömmet för middagen riktades enbart till mig själv men gentleman som man är förklarade att min insats var mer perifer i betydelse. Vilket givetvis är alldeles sant också. 

Bilder utgår eftersom fotografen hade svåra problem med magnesiumpulvret till blixten. 

/A


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0