Oj vad vi ska grilla dårå

På lördag får vi matgäster. IKEAparet ska bjudas tillbaka. Vi tänker grilla.

För att inte väcka anstöt med närboende i onödan var jag förbi grannen och kollade att det är okej med grillning på gården. Inga problem. Alla grillar. Ingen risk för bråk om grill-os här. Men man grillar inte än, det är för kallt sa hon. Hon hade visst just precis dammat av trädgårdsmöblerna.

För kallt, känns som en dålig ursäkt att låta bli. Speciellt som det varit 18 grader och sol de senaste dagarna. Det är i svenska ögon tvärtom varmt. Men på italienska heter varmt caldo och så är de ju lite knasiga. Så det får väl vara så. Vi är vilket fall gärna i framkanten.

Så vi ska självklart grilla. Den från Sverige medtagna lilla grillen har redan nyttjats. Det gick alldeles utmärkt. Men nu är den tydligen alldeles för liten och spe för att duga som grill. Då han jag bor med menar att ett perfekt grillat kött hänger väldigt mycket på vilken grill man har så ska vi köpa en ny. Igår begav vi oss därför till trädgårdsbutiken Viridea, (en förövrigt helt fantastisk butik med allt från leksakståg i taket, stor park med fiskedamm till just stort utbud av grillar) för att kolla på en.

Vi hittade en. En något dyrare och något större än planerat, men ska det va så ska det visst va. Det tyckte försäljaren också som propsade på att vi skulle köpa det fina amerikanska märket. Nu var just den modell vi ville ha slut på lagret, men vi fick köpa visningsexet. För att ge gossarna i affären en chans att montera ner grillen så ska vi åka och hämta den imorgon.

Sen ska den pusslas ihop igen. Vi ska hitta gas. Det ska byggas en ramp som grillen kan rullas nerför till gräsmattan. Det ska fixas och göras. För en stor grill föder stora visioner. Någonting säger mig att det här med grilla kan bli ett precis hur stort projekt som helst.

Denna grill får snart inte vara med längre.

Och har någon något smaskigt grillrecept som ni vill dela med er av, varsegod! /V

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0