Vi offrar för askan

Imorgon, som infaller om cirka en timme, har vi biljetter bokade till Sverige. Med Easyjet. Deras kundfokus visar de öppet med deras kundfokuserade annons om "if you´re late, we won´t wait". De kryddar senare denna flygupplevelse med att endast ETT handbagage är tillåtet. Det spelar ingen roll om du håller askan av en anhörig i en vas samt har en minimal handväska. Askan ska fanimej ner i handväskan, annars kan du fara åt helvete. ETT handbagage innebär ETT kolli. För att göra resan fullständigt fenomenal gör de deras regel om att incheckat bagage får endast väga 20 kg. Väger det ett gram över så blir de arga som ett askmoln och tvingar dig betala cirka 200 € för det helvete du besvärar dem med. Samtidigt checkar Giuseppe, mozzarella gormand, in med cirka 100 kg personlig övervikt in sin väska bestående av 10 kg "survival mozzarella". Givetvis rinner det mozzarellasaft i mungipan medan han checkar in sig själv, vilket borde inneära en merkostnad på ungefär 600 €. 

Men eftersom jag och Veronica inte vill låta oss påverkas av detta men ändå vill påverka så offrade vi kött. Till grillen. I klassisk manlig anda stod jag vid grillen och grillade en uppenbart onödigt tjock köttabit. Det viktiga med denna köttbit och den uppmärksamhet den krävde var dels priset och dels kvaliteten. Lilla Arese har nämligen inte många butiker, men små  och väldigt specialicerade. Vill du ha parmaskinka? Ja då jävlar går du in i parmaskinkabutiken. Om du går in i parmabutiken och vill ha grillkött, då är du den största idioten som gått in i butiken sedan Opus Deis grundare var här och grundade staden. Förmodligen under svårt påhittade religiösa former. 

Hursomhelst köpte vi en rejäl bit kött, grillade, gjorde en fräsch sommarsallad, skar lite mozzarella och drack ett vin som gjorde en perfekt middag till enastående. Vi diskuterade viktiga ämnen som gjorde Veronica ask-grå i ansiktet (hennes ansikte är annars ganska brunt, dessutom kryddat med en överkropp med bikinilinjer). I frånvaro av min fars inside-uppdateringar var vi glada över att man infört 3 zoner i Sverige vad gäller askan. en som är ok, en inte ok, och en där inga regler gäller och man hoppas på det bästa. Vi hoppas på det bästa och citerar "Dead Meat Thompson" från Hot Shots " I am in an airplane, what can possibly go wrong??"



Imorgon åker vi (jag för-frusterad och preventivt förbannad) till Malpensa mot Stockholm. Om det inte blir STockholm Arlanda blir det tillbaka för att sedan ta bilen precis vartsomhelst för att slicka såren. Vi syns, eller inte, eller? Vi vet inte. Har du hört nåt?

Just det, till förrätt hade vi idag sköldpaddssoppa. Donato kunde inte närvara av förklarliga skäl. 

A

Kommentarer
Postat av: Freddie

"Köttabit" har du fått från Daisan. Men det är ju mycket vi fått från den mannen. La familia har anlänt förresten. Sweet!

2010-04-24 @ 01:34:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0