Den flygande Peronin

Man kan säga att Andreas och Arvid fann varandra. De fann även en kartong som visade sig vara perfekt för den ena att sitta i och den andre att bära runt. Det blev några varv runt i lägenheten och Arvid kallas numera även för "Den flygande Peronin". Nu önskar vi Arvid med föräldrar en trevlig flygtur hem till Luleå. /A&V

Badtestaren

Vi åkte till det stora havet. Där fanns det skrämmande mycket vatten. Men sanden var fin. Vi besökte vattenlandet. Där var det roligt, fanns fina tjejer men kanske för många livliga barn som också hade roligt. Tillslut kan vi konstatera att en egen pool i trädgården är ändå bäst.


Far och son laddar inför Milano


Tillägg till flygdebacel

Måste göra ett tillägg på tidigare inlägg.
Vi hade:

Jenny: Tog fel på dag och fick därmed lida igenom en varm dag på Como-sjön.
Jonas (Bror): Tog fel på flygplats och fick åka buss till rätt flygplats. Ingen skada skedd dock eftersom han var i god tid i sann Furucrona-anda.


Nu lägger vi till:


Veronica: Svårt förvirrad hänvisade hon gårdagens midnattspickup till Linate efter att kollat internet ordentligt så att planet var i tid. Jag litar på henne blint och vi körde dit för att upptäcka att det i själva verket var Malpensa. Där hämtade vi upp en magsjuk man med familj. På sätt och vis var detta bra eftersom mina påstådda nojjor med flygplatser fick en rejäl skopa bensin på sin eld.


Hädanefter skickas samtliga bokningsbekräftelser till undertecknad. Nu litar jag endast på mig själv.


/A

Tänjer på gränserna

Insåg just att jag har tvättmaskinen, diskmaskinen OCH kaffebryggaren igång samtidigt. Senast jag försökte mig på något liknande blev hela lägenheten svart. Det finns inte nog med el, helt enkelt. Men än så länge går det bra. Bara nu inte tvättmaskinen får för sig att börja centrifugera. Väntar med spänning för att se om propparna håller.

Ikväll kommer Daniel, Tina och Arvid. Har inte fått någon bokningsbekräftelse men är ganska säker på att vi ska hämta upp de från Linate flygplats. Och med tanke på tiden på dygnet gissar jag att åtminstone Arvid kommer se ut ungefär så här:
Undvika debacel

Av två möjliga besök har vi nu två "incident reports":

Jenny: Tog fel på dag och fick därmed lida igenom en varm dag på Como-sjön.
Jonas (Bror): Tog fel på flygplats och fick åka buss till rätt flygplats. Ingen skada skedd dock eftersom han var i god tid i sann Furucrona-anda.

För att undvika framtida missöden ber vi vänligen eventuella besökare att skicka sina bokningsbekräftelser till Veronica så att vi kan nagelfara dessa och mörda eventuella tvivel kring resandet. 

/Fänrik A.F

I korthet

Vi mönstrar upp en ny laguppställning denna helg med Jonas och Carolina. Vädret inspirerar till hemmasittande och lugna aktiviteter. Dock en kul händelse igår: De tre var på ART Basel (Carolina hade ett gig där), en svårt stor konstmässa för onödigt rika. På detta event blev Veronica erbjuden en flight i privatjet till Marocko där en man sedan skulle ta kort på henne, helst utan kläder. Planet skulle avgå om ett par timmar och innehålla ett liv i lyx. Samtidigt förklarade mannen att han bara behövde 10 minuter att övertala henne. Tydligen ville han även ringa undertecknad och förklara det oemotståndliga i erbjudandet. Jag tror hon tackade nej.


Marockanen såg henne stå vid en tavla, tydligen.


På denna bild kan man otydligt se Jonas och Carolina


Jonas var också den som fick köra en hel del.

/Andreas

Tre långa blonda. Fast en hade bytt hårfärg.

Vi har haft besök i helgen. Denna gång provade vi på att blanda upp våra vänner, Jenny introducerades för Jonny och Rickard. Tre dygn senare, efter otroligt mycket skratt och ganska lite sömn kan vi konstatera att kombinationen visade sig vara enastående. 


Det visade sig också att vi alla fick plats i bilen, om vi klämde ihop oss. Fredagen tillbringades på en solstol på en strand vid ett hav. Två var mer välmatchade än övriga. Nästa gång ska alla smörja in sig med solkräm. Även på fötterna.På lördag vågade vi oss in till Milano. Damernas kjolar var för korta för Duomen och herrarnas shorts var för korta för nattklubb. Det är inte lätt att vara rätt. Nästa gång ska alla ha med sig långbyxor i sina manbags/handväskor.På söndag åkte vi till Comosjön. Även denna dag var två mer välmatchade än övriga. Jenny skulle egentligen åka hem redan på söndag men hade gjort en freudiansk felbokning. Då fick hon istället en dag i Como där hon också hittade sin tredje och bästa risotto. Nästa gång ska hon prova risotto milanese.

Hoppas alla kom hem ordentligt. Nu ska jag ta igen lite sömnskuld. /V

Att göra en tiramisu

Att göra tiramisu är inte så svårt som jag låtit Andreas tro. Det svåraste enligt mig är framförhållningen. En tiramisu blir ju som godast om den får stå och gotta till sig bra länge innan den äts. Jag brukar göra den på morgonen innan kvällen. Så denna morgon gjorde jag en, som alltså ska ätas ikväll.


Detta behövs. 3 ägg, 1,5 dl florsocker, en citrons skal, 375 g mascarponeost, 10 st savoiardikex, 0.5 dl kallt starkt kaffe, 0,5 dl Borghetti och kakao. Enligt grundreceptet ska man ha cognac. Men jag tycker det blir godare med kaffelikören Borghetti. Om man lyckas få tag i lite vaniljstång är det en bonus. Har inte lyckats med det här i Italien än. Nåväl, nu är det bara att börja.

Börja med att dela äggulorna från vitorna. Eller innan du börjar. Slå på lite trevlig musik. Man ska aldrig laga mat utan musik. Vispa sedan ihop florsockret med äggulan, så där fluffigt. Blanda i skalet från citronen.

Vispa i mascarponen så det blir en jämn smet. Vispa inte för länge, då blir det rinnigt. Skölj sedan av visparna och gå på äggvitorna. Vispa vitorna hårt, så det blir toppigt. Vänd försiktigt ner äggvitesmeten i mascarponekrämen till en smet. Blanda kaffe och likör i en kopp. Ta fram glas att bygga i. Man kan göra allt i en form, men jag tycker glas är bättre så har alla varsin och man slipper slåss om det goda. Bryt kexen i lagom stora bitar för att täcka botten av glasen. Droppa på hälften av kaffeblandningen. Bred på ett lager mascarponekräm. Två lager av varje, och pudra på med kakao (Pudra sen på lite extra kakao vid serveringen, så ser det snyggt ut.) Färdigt!
 


Eller inte helt färdigt. Kvarstår att täcka över glasen med plast och göra plats i kylen. Det senare var idag inte helt enkelt. Nu får vi hoppas våra gäster anländer med Easyjet idag som planerat. Annars blir det väldigt mycket att äta upp för mig och Andreas.  /VMuse, recension

Veronica kan ibland tycka jag är nojjig. Hon har ibland även rätt. Med förra konsertens skräckupplevelse i parkeringshuset tog jag alla säkerhetsåtgärder som fanns. Parkerade avlägset och otroligt dyrt (fick vi reda på när vi skulle hem), gick liten stund innan konserten tog slut. Man kan säga att mitt "Beat the crowd syndrome" gjorde att vi missade låten "Stockholm Syndrome".

Har inte varit på så många stadiumspelningar men jag kan, med min ringa erfarenhet, säga att Metallica, Kent och Dave Matthews kan gräva ner sig i upplevelsefaktorn. Eventuellt att Johan Karlströms covers på David Brents cover "Free Love" via mobilen är lika bra.

Vi hade sent köpt biljetter och var tillsammans med 61 000 andra på denna spelningar som översteg förväntningarna grovt. När de klev ut på scenen med introlåten "Uprising" blev det gåshud man kan skära sig på min numera lite sladdriga armar. Nedan bild visar kanske inte exakt hur bra det var men man kan tydligt se att fler var intresserade.

Utan onödigt mellansnack levererade de  mäktigt. Till och med italienarna kunde texterna och särskilt de texter som innehöll ooo, aaaaa, uuuuu-ljud. 3 barbröstade, förmodligen pårökta och smått berusade Carlos stod och hoppade och skrek bakom oss. Först var jag övertygad om deras begränsningar mentalt men insåg sedan att de bara gillade bandet mycket. Detta gjorde vi också. "Time is running out" blev början på vår hemgång eftersom texten passar med det. Andra höjdpunkter var från nya skivan, Resistance, Undisclosed desires som båda framkallade samtliga 61 000 till klimax. Blev säkert kladdigt i brallan för vissa och jag skulle inte vilja städa upp efter det där. Hysteria landade också lite högre än andra låtar men på det hela taget var nivån på låtar helt grym. Vi gillade båda Muse innan, nu ännu mer. 

Detta var låtlistan för den som bryr sig. 

 1. Uprising
 2. Supermassive
 3. Black Hole
 4. New Born
 5. Map of the Problematique
 6. Neutron Star Collision (Love Is Forever)
 7. Guiding Light
 8. Interlude
 9. Hysteria
 10. Nishe
 11. United States Of Eurasia
 12. Feeling Good (Leslie Bricusse & Anthony Newley cover)
 13. MK Jam
 14. Undisclosed Desires
 15. Resistance
 16. Starlight
 17. Back In Black (AC/DC cover) (with Nic Cester)
 18. Time Is Running Out
 19. Unnatural Selection
 20. Unintended
 21. Exogenesis: Symphony, Part 1: Overture
 22. Stockholm Syndrome
 1. Take A Bow
 2. Plug In Baby
 3. Knights of Cydonia

Muse

Det är mycket tidspysslande nu. Men att pussla bort denna bit vore fasansfullt fel. 

http://sv.wikipedia.org/wiki/Muse


Muse på San Siro med tillhörande 3h stopp i parkeringsgaraget, men det är det värt. Ikväll blir det musik. 

/A

Platserna förändras, men motivet är detsamma.

Rensar bland bilderna på datorn. Man kan säga att jag ser ett tydligt mönster i mitt fotograferande. Man kan säga att jag gillar gränder, och en viss rygg. /V


Terracina.Cinque terre.


Salò.


Sirmione.


Rom


Lago Maggiore


Varazze.

Besök 1

Sommarsäsongen inleddes nu, när Anna var här var det mer våraktigt. Vi fick besök av Holgersson och satte honom genast i arbete.
Efter en sen middag i trädgården kan man säga att han blev kär i Italien.
/A

Plötsligt satt han där

Tomas Furucrona, eller? Den enda skillnaden är egentligen att han har grövre armar och något i örat. Killen på bilden alltså.
/A

Festa della repubblica

Idag är det Italiens nationaldag. En ledig dag när alla milaneser, florentinare, venetianer, napolitaner, bolognesare ska vara italienare.

Vet inte hur standarditalienaren firar nationaldagen, men från vad jag hört så lär man sig spela golf, påtar i trädgården eller tar sig en långhelg och åker till Barcelona. På det hela taget verkar italienarna minst lika dåliga som svenskarna på att göra det som egentligen är meningen att göra. Att fira sitt land.

Än har jag inte sett några hissade flaggor och jag hör ingen sjunga nationalsången, det är alldeles tyst. Vilket också kan bero på att jag inte rört mig längre än vår egen trädgård. Men när Inter vann här om helgen, då behövde man inte leta. Då såg man blå-svarta flaggor överallt. Folk åkte omkring med italienska flaggor hängandes ut från bilarna, tutade och skrek. Då firade man. Hela kvällen. Hela natten.

Inget firande. Men visst är det väl skönt med en extra dag ledigt? /V

RSS 2.0