Har alltid misstänkt att det bor en hundkläddesigner i mig


Här händer det grejerSaffransbullar,långkok och kronärtskockens återkomst. Men vissa bryr sig så lagom mycket om det.

2 veckor med hund (obs det är ingen hundblogg)

Själv har jag ju aldrig varit riktigt inblandad med hund. Man har sett en då och då, vuxna, med viss kroppskontroll och med uppenbar lydnad. Vissa snabbinsikter: 

  1. Redan efter 3 dagar väljer hon att göra nummer 2 i trädgården (därför var vi lite glada med snön idag)
  2. Hon kräver en hel del uppmärksamhet de 5 timmar om dagen hon är vaken.
  3. Hon skäller ut hjärnspöken när trötthet kommer. (otroligt icke-skrämmande utskällningar)
  4. Hon nyser väldigt ofta (förmodligen pga den icke existerande näsan)
  5. Hon verkar gilla ganska hård musik
  6. Hon kräver viss kroppsvärme för att somna
  7. Hon hungerstrejkar, oavsett foder, hundgodis, parmaskinka osv. Nu får hon enbart hundfoder.
  8. Vad träning anbelangar lyder hon enbart Veronica så här långt.


Här sitter hon till synes helt omedveten om sin kostnad med väl medveten om det välbefinnande hon sprider.

/A

Första snön

Första snön är här. Får se vad citrusträden tycker om det. Igår kunde man sitta ute i trädgården och dricka kaffe i solen, men det känns som att det är dags att ta in den där stolen nu. 


Praha

Det uppstod en möjlighet att spendera helgen i Prag, den möjligheten tog vi. Lämnade Pigna (hunden) hos sina biologiska föräldrar där hon fortsatte någon form av matstrejk. 

Inledningsvis tog vi en nap på hotellet för att orka gå på middag med holländsk kollega med fru. Vi valde en "all you can eat" restaurang med Tjeckisk mat. Tjeckerna verkar gilla dumplings, hårt pressat och blött bröd. Mycket av dessa dumplings fick stanna på tallriken. Efter att Veronica gjort en utläggning kring den tveksamma resepolicyn Sandvik har (med ordentligt medhåll från vissa) begav vi oss på en Salsabar för att avsluta kvällen. Det röktes ymnigt och dansades på tå. Samtliga kläder tvättas i skrivande stund. Veronica har även utvecklat viss astma av det konstanta rökandet. 


Den berömda Karlsbron som har med Karl den IV att göra.


På Karlsbron kan man även klä sig i rött och dra fram en hel spelevagn. Glad var mannen också.


Veronica ovetandes om att en bild tas medan hon majestätiskt tittar ut över staden från ett torn av något slag.


Jag kallas ju ofta "ridderlig"


Ett av många imponerande torn. Tjeckerna tycker om torn, också öl förstås.

Vi tänkte tjeckisk även på lördagen och gick på Hard Rock Cafe där vi föråt oss och somnade löjligt tidigt. Väl hemma forcerade vi mot Pigna och hittade en hund som var mycket tydlig till sina mostrar att detta var minsann HENNES ägare och de andra skulle ge fan i att slicka dem i händerna. Men matstrejkar, det gör hon i viss mån fortfarande. Snarkar gör hon också, mest troligt för att hon är född utan en näsa. 

/A

Hundtricket

Igår kväll skulle jag och Pigna ut och äta pizza tillsammans med Hanna. Så jag tog hundväskan över axeln och begav mig in till Milano. Vi går in på första bästa restaurang och frågar om vi får komma in med hunden. Självklart får vi det, och självklart ska hunden ha en egen stol. Kyparna glömmer nästan bort att de är där för att servera utan står hellre och kikar på den lilla valpen utan näsa. Frågar varför hon heter Kotte och om kotten vill ha glass. Till och med kocken måste komma ut och kika. Pigna smackar mest och sover i sin väska. Helt oberörd av tumulten runt omkring. Men vi får ypperlig service.

På metron hem upplever jag min trevligaste tunnelbaneresa hittills. Jag bereds en plats att sitta. Jag har ju valp. De annars så uttråkade resenärerna kan inte göra annat än le och det frågas om ras, ålder, kön. Hon blir fotograferad och tanter kuttrar förtjust åt den lilla bostonterriern. När vi kliver av ropar vagnen buona notte till oss. Och vi vinkar hejdå. Tror Pigna (ja, hon heter så nu) är min väg till att få prata mer italienska. Tror också Italien är ett av världens mest hundvänliga länder.

Apropå Karjala cup

Lyckan var stor när det visade sig att vi via internet kunde se matchen mellan Sverige och Finland även här. Sladdar fixades för att få upp storbild på tvn och ljudet i högtalarsystemet. För ja, det finns ju inget bättre att somna till än hockey. 


De har hittat ett gemensamt intresse. Andreas och hon som vi tror kommer heta Pigna.

Så här ser den utDet är alltså just nu en namnlös hona som på sina 5 första minuter han springa med "näsan" in i altandörren. Hon verkar i alla fall trivas. Det är svårt att få en bra bild på ett ständigt rörande objekt. 

OBS: Detta blir ingen hundblogg bara för detta.

Ny typ av dukning nu


Anita efter och före

Vi kände först inte igen henne. Men så hörde vi henne prata med sin omissigenkänligt hesa röst. Anita Ekberg var gäst i någon slags talkshow. Vi kan konstatera att många år har passerat sedan hon var med i La dolce vita och tog sitt berömda bad i Fontana di trevi.

Och Anita när hon pratar i P1 om sina fantastiska italienska avocadosar går att lyssna på här.


Och Super Mario kom förbi

En man som såg ut som Super Mario plingade just på. Kort med keps och mustasch. Tyckte det var lite roligt när det visade sig att han ville gå in och knacka lite på rören inne på våra toaletter. För visst minns jag rätt, att även Super Mario sysslade med rör? Att han var rörmockare? Vet inte riktigt vad han gjorde. Mannen skrev något i ett block sen var han nöjd och tackade för sig. Vilket som. Det här måste ha varit förebilden till tvspelsfiguren.


RSS 2.0