Fysikexperiment i kylen

Utför ett litet spontant experiment i kylen. Kan konstatera att färsk gnocchi [njɔ´k:i] som inte längre är färsk utan tvärtom två veckor gammal tycks få platspåsen de befinner sig i att svälla upp till sprängningsgränsen. Minns tyvärr pinsamt nära ingenting från varken fysiken eller kemin men det är uppenbarligen någon slags gas som expanderar, ju äldre gnocchisarna blir. De små potatisbollarna ser lika fina ut som vanligt, men påsen är nu en stenhård luftkudde. Funderar på att låta de ligga kvar där för att se hur mycket mer påsen kan svälla, men kanske är det inte värt risken.


Egentligen borde påsarna vara så här från början, då skulle ju de små mjuka gnocchisarna vara mer skyddade när man bär hem de i matkassen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0