Bland sjöar, berg och gröna Sound of music-kullar

Vi åkte till Luzern och jobbade, turistade och hälsade på. Och vad ska man säga? Det är bra fint det där Schweiz helt enkelt. Och mitt i det får visst vissa bo.
Tack familj Calander för gästfriheten och tack Anna för kaffet! 


Bilburet besök från Belgien

Senast vi sågs var det i Gävle och såg ut så här.Nu är vi utlandssvenskar allihopa och gör vårt bästa att upprätthålla de svenska traditionerna.Och som vanligt hade vi inte fått mycket till svensk kräftskiva om det inte vore för IKEA.

Tack Elin och Linus för besöket. Hoppas den fortsatta resan genom Europa går bra! 


Vuoi ficchi anche tu?

Sitter och dricker morgonkaffet i trädgården när jag ser en dam stanna på gatan utanför. Hon mumlar något i stil med mama mia och böjer sig ner och plockar något. Sedan ropar hon till en förbipasserande "Vuoi ficchi anche tu?" ("Vill du också ha fikon?") och jag inser att hon lyckligt plockar pallfrukt. Från vårt träd.

Jag som tyckt vårt fikonträd sett så risigt ut sedan vi kom tillbaka och gett upp tanken på att äta av årets skörd får tänka om och smakar en. De ser för fula ut men är röda inuti och helt perfekta. Självklart hänger de bästa högt där uppe, längst ut på grenarna. Men balanserandes på en barstol med en kratta i handen får jag tag i ett gäng.

Så ja, här fann jag mig plötsligt stå och koka fikonmarmelad. Tillbaka i den italienska vardagen.
På äventyr i LuleåRelationen mellan hundarna går lite upp och ner. Ibland vill Siv leka med Pigna, ibland äta upp henne.

RSS 2.0