Det grövsta flygdebaclet

Tidigare har det dokumenterats vissa flygfiaskon.

Första: Länk
Andra: Länk

Nu gör vi då ett tillägg tillägnat Madde och Tobbe.
Under lördagen skedde vissa förberedelser i form av packning och inköp av typisk italiensk ost. Under musikaliska former regisserade av Queen som spelades på Virgin radio begav vi oss i bilen mot Malpensa. I sann skämtanda spexar jag till det med att säga: Eftersom ni flyger EasyJet så får ni säkert 5 extra timmar att shoppa på flygplatsen. Lämnar av. 

10 minuter senare ringer telefonen där besökarna förklarar att EasyJet behagat ställa in flygningen. Detta gjorde de för inte mindre än 5 dagar sedan. Vi kan bara förmoda att Udo, från tidigare inlägg, lagt in ett preventivt bombhot så att han kan plundra hotellrum på Ibiza medan gästerna i full fart njutit av mangadrinkar i bar underkropp. 

Vis av erfarenhet har nu gästerna bokat in en långt ifrån lågprisflight hem till Luleå med SAS. Världens punktligaste flygbolag. 

Till er som flyger EasyJet. Titta er själva i spegeln så ser ni vart felet är i bokningen. Precis där. Framför dig. Din spegelbild. För med all info genom detta forum som förklarar att EasyJet inte är att lita på är det rent dumdristigt att försöka sig på dylikt. Men det kan finnas värre ställen i världen att vara strandad på än här i pittoreska förorten Paldiski, förlåt, Arese. 

/A

Lunch Lago Maggiore

Vi har länge ignorerat Maggiore på grund av otaliga dagstrippar till Como. Nu beslutade vi oss för att avvika från standardplanen och begav oss till Maggiore med utgångspunkt Stresa. Från Stresa tar man en turbåt och kan åka runt på de Borromeiska öarna. 


Lunchen intogs på Verbano hotell och restaurang. Sittandes där mitt i ett vykort var det svårt att vara irriterad.


Stilistisk ingrepp av Veronica där jag syns i min nyinköpta som kommer vara svår att använda. 


Där, bakom, ser man suddigt en av öarna. 

/A

Våra gäster hälsar

Få saker är så säkra som att lyckas som en dag i hyrbåt på Como-sjön

Noterat

Klockan är 11. Temperaturen är på 32.5 grader. Det kommer bli ännu en varm dag idag.

Imorgon ska jag inte söndra någonting alls.

Apropå tidigare inlägg och att förstöra. Tack vare mig är nu badrumsfönstret kraschat. Det hela började med i morse att jag åkte för att hämta Nikki (australiensiskan jag gått kurs med) för att tillsammans med svenska Annika åka till en sjö för att bada. När jag körde in bilen i garaget låste jag som vanligt dörren utan nyckel, för det behövs inte. För att sedan komma på att nyckelknippan är kvar i bilen. I garaget. Där var även min mobiltelefeon.

Jobbigt läge. Och Andreas i Tyskland och utan nycklar. Kanske att en liten svordom sipprade ut.

Ringde på hos grannen. Som turligt nog var hemma och både kunde hjälpa till och bjuda på vätska i värmen. Och vi ville inte krascha fönstret. Men. Efter att ha försökt få tag i en extranyckel utan framgång. Efter att ha övervägt att hoppa över häcken, med såriga ben som följd för att bryta upp balkongdörren. Och efter att även ha försökt använda en stålgalge för att lirka upp garageportslåset (andra har gjort samma misstag som jag och lyckats med detta) kom vi tillslut ändå motvilligt fram till att en trasig englasruta är enklast att åstadkomma, och billigast att byta ut. Så grannarna tog tag i saken. Plockade fram skärare, handske och gummihammare. Motvilligt men proffsigt och snabbt var rutan kraschad och fönstret öppnat. Så tog vi oss in. Och tre timmar senare än beräknat kom vi ändå fram till badsjön.

Imorgon kommer glasmästaren.

En som gör

Och en som förstör. Andreas var så nöjd över hängmattan han hade inhandlat och spänt upp. Jag hann inte vara hemma ens ett dygn, och hann inte ens ligga i den i fem minuter innan den kraschade.

Den ska hålla för 250 kg. Så jag vet inte. Jag skyller på fabrikationsfel.

På Arlanda.

Tjugo i nio gick planet från Luleå. Jag fick plats 15 F. Det visade sig att jag skulle dela rad med en storasyster och lillebror. Jag kände mig generös och lät barnen ta min plats så de kunde sitta och titta ut under flygresan. Pojken som fick sitta vid rutan blev överlycklig. Jag kände mig nöjd och snäll. Och ångrade mig nästan direkt när jag insåg att jag nu inte bara satt ytterst utan också mellan barnen och mamman som satt på andra sidan gången. Det skulle kissas. Det skulle tas ner väskor från bagageutrymmet ovanför. Det skulle spännas bälten och tjafsas och bråkas och langas vattenflaska. Och däremellan satt jag. Och försökte blunda. När jag nu inte var tvungen att ställa mig upp för att släppa in / ut någon. Och jag måste varit bra trött. Eller otroligt duktig på att ignorera. För trots allt lyckades jag somna, om så bara för en stund.

Efter att ha hamnat i ett stim av fotograferande asiater har jag hittat en lugn plats på Waynes. Nu sitter jag och dricker kaffe och framför mig sitter en man som ser nästan precis ut som han i Simon&Thomas. Han engelsmannen, antar han är Thomas? Hade det inte varit för att jag glömt kameran hos syrran och Tobbe hade jag tagit en bild.

Ett inlägg från Pajala

Trygg i vetskapen att Andreas håller stånd mot hettan där nere åkte jag upp till den mer måttliga sommarvärmen i norr. 


På torsdag fyllde Arvid 2 år. Och fyra generationer Rova åt tårta. (Generation tre syns inte på denna bild utan på nästa.)Fredagen inleddes med ett varv runt Pajala marknad. Där var allt som vanligt bortsett från att några marknadsstånd bytt plats. Och Systembolaget delade nu lokal med en thailändsk pub. Kvällen fortsatte i en utebastu och avslutades klockan 03.00 i dimman. 


Lördag och släktträff i Jarhois. Det åts mycket. Och fotograferades om möjligt ännu mer. En kusin som sett lite för mycket på Populärmusik från Vittula hoppades på släktfejd. Men det stannade vid diverse meningsskiljaktigheter kring de rätta svaren på tipsrundan. Kring midnatt kom myggen tätt följda av åskmolnen. Då åkte vi hem.

Nu packar vi väskan. Imorgon åker jag hem till Arese igen med ungefär 214 myggbett och två kilo glödbröd i bagaget.

35 grader varmt

Luften vibrerar av värme, tror det är mulet men det är bara värmedis. Vi försöker svalka oss på alla möjliga sätt. 


Donato kom förbi men nådde inte riktigt hela vägenViktigt med frukt


Micke ser ut att slappna av ganska totalt. Sover med öppen mun på alla dess ställen. Dock inte på vår båttur på Lago di Como

/A

Micke är här

Vi tänkte inte stressa så mycket. Måste spänna upp denna lite hårdare så att man inte kittlas i bakdelen av gräset. 


Pappa-Razzi

Ordvitsen är uppenbar och sällan har saker dokumenterats så grundligt som under detta besök. 

Como har ni redan sett.

Alltid redo med kameran


Bakom fikonlöven fanns en ny vinkel


Inga kommentarer

/A

Jag och Loke håller ställningarna i Kengis.

Och det är en fin dag. Konstaterar att det är en rätt skön känsla att sitta ute i solen klockan 10, utan att det känns som att man ska smälta bort. Konstaterar också att så fort solen går i moln får jag gåshud på armarna. /V


Och så här sugen kan man bli på en leverpastejmacka med smörgåsgurka som man inte får smaka på.

Italiensk doktor

90-åriga steg mot duschen på morgonen måste undersökas. Med otaliga kollegor hos kiropraktorn ville jag ligga steget före. Bokade tid hos Dr. Gorla. Anlände med begynnande svettningar och hade stora förväntingar klockan 16:00

16:04 gick jag därifrån och undrade vad i helvete som hade hänt. Veronica hade på morgonen ritat in vart i ryggen smärtorna strålar från för att göra Dr. Gorlas jobb enklare. Fortfarande sittandes på stolen smög han upp bakom mig, dunkade tre hårda slag i ryggen, varav ett i bullseye, fattade han ett beslut. 

Han skrev ut två mediciner och sade: Not good after 10 days, we x-ray. Nogsamt kontrollerade jag nyfiket på nätet vad jag fick. Ett av preparaten är främst för de som drog nitlotten i livslotteriet, CP-skadade. Mest för att förhindra spasmer. Listan på biverkningar på båda preparaten var så lång att jag beslöt mig för att istället, eventuellt, börja träna. 

Denna service är densamma som Veronica försökt få genom att bli accepterad av samhället Arese. Man känner att man blir tagen på stort allvar när man lommar därifrån med två mediciner med tveksam verkan. Jag ogiltigförklarar Dr Gorlas diagnos och tar tag i detta själv. 

/A

Päron på besök


Blandar lite mellan besöken, men som undgått ingen så var mina päron på besök. Efter allt arbete i lägenheten. Kan inte ens lista alla insatser och tänker inte försöka. Men för att bibehålla gott mod i arbetsstyrkan åt vi lunch i Como. 

27 grader i skuggan och under omständligheterna ganska svalt. Vi satt där framme.
4 pastamätta lördagsturister

Detta är fotot som togs sittande. Ofördelaktig vinkel på min mage. Det blir oftare det nu. Sedan såg vi en något modernare variant av Lawrence av arabien som kontrollerade höjden på majsfälten. 2m cirka.


Vi spelade alfapet vilket var en mycket obehaglig upplevelse, särskilt för männen. Kanske beroende på olika fokus som ses på bilden. Veronica vek sig av skratt när Lawrence tog kort genom fikonlöven.

Apropå fikonlöv så måste Adam och Eva haft väldigt mycket att dölja där det för många andra räcker med ett björkblad. 

/A


Vi är bröder...

...och gör saker tillsammans. 

Först knöts det slips, det fanns vissa begränsningar i sällskapet. Sedan spelade vi ra-pa-pa-pa-PA-PA, först med flaskaSedan för att inte verka som kompletta idioter spelade vi även i händerna.


Det var en liten återblick cirka 2 veckor tillbaka i tiden. Vi kunde denna helg se vår egen andedräkt och det var 15 grader varmt. Vissa förstärkningsplagg användes. 

/A


Att dokumentera Como

Vi mönstrar upp en arbetssam laguppställning denna helg. Päronen är på besök och redan har ett träd kapats, en dörr fixats, en läcka tätats, ett bord slipats och det blir säkert mer. För att bibehålla gott humör bjöd vi på lunch i Como, inga konstigheter i detta förutom att det dokumenterades ur alla vinklar. 


Efter en detour hamnade vi i fina vinklar


Här hittade han en vinkel ingen annan sett. Motivet var enastående och kanske visas senare.

I 35 graders värme har vi nu flytt in till AC och fotbolls-VM

/A


Italiensk Säkerhetsgenomgång

Häromdagen utfördes en utbildning man kan säga jag upplever i detta nu. EHS-utbildning med ett gäng italienare. I en vibrerande het liten lokal stoppades 10 män och två kvinnor in för att lära sig hur man ska bete sig i olika nödsituationer. Gisslantagning, hotellbränder, gympa på flygplan, vilka flygbolag som är på Sandviks svarta lista.


Stämningen var gladlynt och emellanåt en smula oseriös, nedan följer en del exempel:


- (Ledaren)When getting the hotel room key, do not show anyone the roomnumber
- (Guido) What if a lady wants to come in my room? höhöhö
- (Ledaren) Then you should probably book a motel


- (Ledaren) If taken hostage.....avbryts snabbt av ett ösregn av handviftningar och skämt
- (anyone) I was actually taken hostage......


Då var det helt enkelt så att en kille blivit tagen gisslan en gång av ett gäng beväpnade banditer. Tack vare hans modiga ingripande fick han medalj av styrelseordföranden för 20 år sedan. Efter detta uttalande tonades skämten ned en smula.


Sedan gick ledaren igenom en lista på flygbolag som vi inte fick flyga med där Ukrainian Cargo var ett av dem. Jag fyllde i med att säga att EasyJet varken var Environment, Helth eller Security (EHS). Givetvis vart jag här utpekad som en fancy boy som vill flyga förstaklass. Så nu sitter jag här i behärskat raseri och konstaterar med knuten näve i fickan att istället för att komma hem vid 22 ikväll ser det snarare ut som 0200.


Efter ett snabbt agerna beslutade jag och chefen enhälligt att numera är EasyJet på den svartaste av listor. Det viktiga är nu att jag vet hur man gymnastiserar med vristerna på flygplanen. Det kommer bidra till en stor portion Health tror jag.


/A

RSS 2.0