Ett sommarhus

Definitionen sommarhus är olika märkte vi till helgen. En vänlig kollega befinner sig annorstädes och ansåg oss så pass städade att vi fick nyttja hans sommarhus i Vezzano Liguria. Vackert beläget på toppen av ett berg med tillhörande borg spenderades helgen med en vettig dagsutflykt till Porto Venere. Av borgen att döma där har det fäktats med både svärd och värja. Eventuellt har kanonkulor skjutits, men det känns oviktigt. 

Vi kom klädda för sommarsemester och fann oss själva totalt underklädda. Inne i huset. Husen är byggda för att hålla värme ute. Vad vi inte visste var att huset är utomordentligt bra på att konservera kyla. Därav en hel del gåshud inomhus. Nedan finner den nyfikne läsaren med ögon bilder. 


Kvällspromenad i Borgen föranledde en mängd bilder med olika gränder som motiv. 


Pigna blev, trots närvarande höjdrädsla, uppriktigt förbannad att en mås satt och drygade sig som om den ägde hela jävla borgen. En annan borg alltså, inte den i Vezzano, detta är i Porto Venere. 


Här sitter Veronica framför kyrkan i Porto Venere och tycker inte alls livet känns så jobbigt. 


Sittandes på balkongen i kvällskylan. Man kan tro att jag regisserar någonting, men det gjorde jag inte. Efter en tuff dag med sightseeing var det tid för eftertanke. 


Vi tog tillvara all värme vi kunde. Utsikten från verandan var så att säga; bra. 


Garmin gillar utmaningar, garmin gillar när man måste fälla in backspeglarna, garmin gillar inte stora vägar. Bilen är oskadd tack vare mycket observant chaufför. Katten är död. 


Under vår sista promenad i staden hamnade vi mitt i en konfirmation. Här undersö
ktes barnens bibelkunskap och oskuld noggrant.


Vi summerar vår helg som nästan oförtjänt bra. Mer ord behövs nog inte. 

/A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0