En spontan biltur

Det hade lovats dåligt väder under lördagen. Då passar standarditalienaren på att stanna hemma med persiennerna neddragna. Vi gjorde tvärtom. Efter en sen frukost fyllde vi vattenflaskan, spände fast Tilda i baksätet och åkte med siktet inställt mot Gardasjön, för att titta på vattnet och kanske stöta på en vingård eller två.



När man åker på roadtrip är det viktigt med spontanitet. Annars kan det lätt bli att chaufförerna bara har målet i sikte och man missar hela poängen med en roadtrip, nämligen att se saker på vägen. Med detta i åtanke svängde vi av autostradan. Och så vi var spontana. Svängde in till första bästa stad som verkade stor nog för att servera mat. Vi hamnade i Salo där det var lågsäsong.

I Salo var det mest vi och en massa änder.

Stärkta av en alldeles för dyr toast serverad av en väldigt trevlig servitör bestämde vi oss för att beta av en av platserna i guideboken, nämligen Hellers garden. En urspårad botanisk trädgård grundad av en tandläkare som hette Heller.


Ett mellanting mellan en inspelningsplats för Indiana Jones och ett Buddhaläger. Med diverse smaklösa kreationer. En konstig trädgård helt enkelt.

Solen kom fram, allt var skönt och efter detta lyckade spontana avstamp från vägen fick vi blodad tand. Eller kanske ville vi bara inte åka tillbaka samma väg. Vilket som. Vi bestämde oss för att köra upp till Gardasjöns topp, och tillbaka på andra sidan. 

De stunder vi inte befann oss i tunnlar var det riktigt vackert.
Efter otaliga tunnlar längs med sjöns västra kant kom vi till staden Riva del Garda. Ett trevligt ställe. Vi åt, vi drack kaffe och gick nästan vilse bland de smala gränderna. 

Efter att ha varit högst upp åkte vi åter neråt på andra sidan. Ner mot vingårdarna. Och sen hemåt.

Och hur gick det med spontaniteten? Jo, över förväntan. Vi åkte på smala vägar. Vi stannade på oplanerade ställen. Ibland hann vi inte med spontanitet då tillfällena passerade lite för fort. Men jag försökte ta minnesbilder genom rutan, till nästa gång. För nästa gång ska den spontana resan vara lite mer planerad. Och vinet? Självklart kom vi fram till vingården alldeles för sent för att få komma in. Men en man från trakten sa att de tydligen ska göra det godaste Amaronevinet i området. Så vi programmerade in platsen på Garmin. Nästa gång! /V

451 km. Men det här var det närmaste vi kom vin. Vi kunde dock nöjt konstatera att vår egen vinranka ser ut som alla andra.


Kommentarer
Postat av: Anna

Beror på. Har ni tvättmaskin i lägenheten? Räcker det med en tröja? Vad vill ni ha?

2010-05-10 @ 22:01:24
URL: http://nsominorrland.com/
Postat av: Andreas

Nej då, inte behöver vi något. Det enda du egentligen behöver ta med dig är ett glatt humör.

2010-05-11 @ 09:12:35
Postat av: A

Men kom igen nu, vad är det för svenskt ni saknar? Kalles kaviar? Se&hör? Säg nått för det där glad humöret kan inte garanteras när det kommer till mig. Håller på att läsa hypnotisören, har inte kommit till Dorotea grejerna än.

2010-05-11 @ 10:15:29
URL: http://nsominorrland.com
Postat av: Andreas

Dorothea avhandlas i slutet precis, så läs på. Saknar från Sverige, det ska vara filmjölk då.

2010-05-11 @ 10:39:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0