I Glenn Strömbergs fotspår

Som alla vet är Glenn Strömberg en mycket populär man i hela Bergamotrakten tack vare hans insatser i Atalanta (185 matcher, 14 mål och givetvis miljontals vårdslösa bensaxar). En lämplig utflykt blev därför att att gå i Glenns fotspår. 


Här nedanför "Citta Alta" (den urgamla delen av Bergamo) brukade Glenn "gioca" lite boll med barn från trakten. Hans närhet till det vanliga folket var en av många ingredienser i Glenn-cocktailen. 


På den här bänken satt Glenn ofta och spanade ut över "sitt" Italien. Varvade ofta ner efter en lunch på Piazza Vecchia. Många kom här fram till Glenn och han och folket visade ömsesidig respekt för varandra. 


Den här typen av utsikt tyckte Glenn förstörde lite sin bild av Italien. Glenn uppskattade skräddarsydda italienska skor, bruna ben och ansåg inte att Ping-kepsar hörde italien till. Detta kunde ibland störa hans oräkneliga pastamåltider. 


Glenn tyckte om "piffig" pasta efter ett bensaxpass på träningsanläggningen. Tyckte om tunt skuren pecorino-ost med vissa köttinslag. Glenn var alltid noggrann med att inte äta för mycket pasta. 


Glenns uppfattning av en "caffé" var att den skulle vara precis så stark att sockret inte rinner rakt igenom; utan att det stannar lite på ytan innan det tränger ner i det svarta. Ofta tog han här tid att reflektera över sitt senaste träningspass eller sin senaste match. Alla de stora spelarna tog tid för reflektion för att bli bättre. 


Glenn hade tusentals kvinnor som gjorde vad som helst för honom. Han hade alla möjligheter att leva "rövare" och vara en "kvinnokarl" men oftast tog han dem bara till parken och "spoonade" dem en stund. 

Om sanningen ska fram så såg vi inte mycket av Glenn denna 3 timmars vistelse i Bergamo. Det närmaste vi kom var att vi såg en utspottad snus på en Corriere dello sport-tidning. 

/A

OBS: Allt ovan är fabricerat och har egentligen ingen relevans för verkligheten.

Kommentarer
Postat av: Wickan

Jag hoppas vi kan klämma in en Glenn-tur nästa gång? Kanske kan man få se bageriet där han köpte sin frukostciabatta, träffa frisören som toppade hans hår etc. Jag tror det ligger en guldgruva i "I Glenns fotspår"-turer.

2010-10-04 @ 23:54:26
Postat av: Furu

Ja alltså, tror vi har hittat en ny genre på vad för slags inslag man kan göra. Tror alltid man går i någons fotspår. Det är extremt sällan man hittar helt nya vägar. Jag är glad att du kände dig tvingad att skriva något för jag är extremt besviken på att detta geniala inlägg inte frambringade mer uppmärksamhet i internationell fotbollspress.

2010-10-07 @ 21:48:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0