Verona, kan Loa Falkman beträdit dessa gator?

Vi kryssade in i staden på felaktiga gator tack var vår mycket tankspridde GPS samt lite lynnige chaufför. Just när det fullständiga vansinnesutbrottet skulle ske sänkte sig ett lugn i bilen. Vi såg svenska flaggan. Eftersom Veronas opera är väldigt känd tänkte vi genast om Tommy Körberg eller Loa falkman var där under helgen. Efter en stunds dividerande om detta insåg vi att det helt enkelt är Veronas stadsvapen.

Vi inledde med en stadspromenad i den anrika stadskärnan. Tydligen ska Julias fiktiva balkong finnas i staden men den fann vi aldrig riktigt. Men gick, det gjorde vi.

Vi hittade dock vad vi tror är Loas balkong när han gästade staden. Här framförde han låten "Volare" och hoppades bli upptäckt. Romeo och Julia såg vi inte mycket av. Giulietta som hon heter här.

Vi gick längs kröken vid floden Adige som ramar in stadskärnan. Veronica var mycket fascinerad över höstens kraft.

Här måste vi ha varit mycket nära Loa eller Tommy. Inne på denna restaurang framförde de förmodligen en duett på låten "Stad i ljus". Dock ej upptäckta och erkända. Vad ni ser är ett kort på en livs levande papparazzi. Vi undrar vilken verklig kändis som var där inne.

Efter en lång stunds vandrande återvände vi till hotellet och dess Spa-avdelning som var alldeles lagom innan vi begav oss ut för att finna "Jimbo". 


Vi gick förbi operan och härinne ville Loa uppträda men fick nöja sig med att sjunga "Volare" på en Ålandsbåt. 


Piazza dei Signore, närmast ses Dante övervaka torghandeln.

Med middagen inkluderad i helhetsupplevelsen så ger vi Verona mycket högt betyg av de få platser vi hunnit besöka så här långt.

/A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0