Buona pasqua (igen)

Detta var ju en så kallad favorit i repris, fast denna gång med de äldre i Furukronasläkten, eller Furucrona. K eller C, det är en lång historia. Vi packade in gäster och hund i bilen och begav oss till La Spezia, som fungerar utmärkt som startpunkt för en vandring längs cinque terre. Ett axplock av bilder följer nedan. Det togs ganska exakt 523 bilder. Alla är inte av hög kvalitet. 


Denna sträcka kallas "kärleksstigen". Mor Anna hade tagit på sig en tröja som beseglade temat för denna del, som även är den kortaste. Veckans "vem fan är du" går till mannen i grön t-skjorta.  Väl framme till del tvås start får vi veta att del två är stängd. Man har då två alternativ; 1) ta tåget till nästa del som tar cirka 5 minuter eller 2) gå upp på berget på en de-tour som tar cirka 2.5h. Vi valde alternativ nummer två. På alternativ två mötte vi uteslutande skandinaver. Alla italienare stod med dunjacka alternativt dunväst på den iskalla perrongen som mötte upp cirka 22 grader varmt. Celsius.


Inledningsvis var doggen väldigt pigg och "snärtig". Skulle visa vägen. Visa sig på styva linan. Visa att hon kan hoppa uppför tusen trappsteg. Sedan kroknade hon totalt. Eftersom jag är bekant med känslan så erbjöd jag henne skjuts på det sätt jag inte kan få skjuts efter cirka 2,3km löpning.Fader Klas gick fortare ju mer folk det var, i hopp om att det skulle bli mindre folk, men framförallt i hopp om att finna ett vattenhål. Vi fann i alla fall ett vattenhål. Här kan Veronica ses njuta av en välförtjänt öl med Vernazza i bakgrunden efter cirka 4h vandring i prunkande hetta.

/A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0