Vi gick på restaurang och kom hem med två vinflaskor

Förra helgen var vi på en vingård vars ägare hade en kompis som ägde en restaurang i Verona. Sagt och gjort. Vi bokade hotell, vi bokade bord. Och vi åkte till Verona och kvällen kom. Vandrandes längs slingrande gränder letade vi oss fram mot restaurangen. Andreas i vanlig ordning en bit framför då jag allt som oftast stannade för att fotografera just alla dessa gränder.


Den mystiske mannen på bilden har ingenting med historien att göra. 

Vi hittar till Osteria Pigna och kommer in i ett otroligt grönt rum. Allt är grönt. Till och med luftkonditioneringen är grön. Och där är han, den nakne kocken. Jimbo, som den nakne kocken heter, kommer till vårt bord för att ta vinbeställningen. När vi flikar in att hans vän Colombi rekommenderat hans restaurang ger han oss en smått besvärad blick. Eller kanske en glad. Det var svårt att säga vad som försegick bakom de stora bågarna. Han berättar på en intressant engelska om han och den vilde Colombis äventyr på en vespa i Ligurien för att sedan hämta inte det vin vi beställt utan ett helt annat. Ett mycket gott vin. Jimbo är lite stressad och skyndar vidare, de är en kock kort för kvällen. 


Ett mycket gott vin i en mycket grön restaurang.

Vi äter. Vi hinner med både antipasti, primi piatti, secondi och lite tiramisú. Allt är mycket gott. Senare kommer Jimbo tillbaka och undrar om vi tycker om vodka. Javisst svarar vi, även om vi kanske inte gör det egentligen, och ser honom bära in en stor rysk flaska. Vi skålar, får höra lite mer historier om Colombi och innan han måste jobba vidare passar Jimbo på att ta påfyllning. Saker man kan göra när man är chef på stället antagligen. Flaskan, den lämnar han hos oss.


En otroligt givmild och rolig kille, denne Jimbo.

Vi vill betala med kort, men det går inte. Jimbo erkänner att kvällen innan lyckades han haverera kortmaskinen. Detta då den tydligen inte tål att få ouzo spilld över sig. Skamsen berättar han om vägen till närmaste bankomat, och ger oss en flaska vin som plåster på såren. Glömsk eller förvirrad, när vi sedan ska betala så får vi en flaska vin till. 


Två flaskor vin. Kändes lite märkligt att lämna restaurangen med. Men trevligt.Kommentarer
Postat av: Camilla

Man kan göra så många spännande saker i Italien och allt verkar börja och/eller sluta med vin!

Trevligt land! :-)

Jimbo ser verkligen ut som att han heter Jimbo!

2010-10-31 @ 17:19:45
Postat av: Freedomtravel

Några flaskor Valpolicella säger man ju aldrig nej till... ;)

2010-11-04 @ 23:42:17
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0