Firenze (Florens) och Fiorentina Steak

Vår avskedsturné här i Italien har inletts. Veronica kände ett sting av längtan att se mer av staden Florens. Då fick det bli så. Det är svårt att klaga på ett sådant beslut då vi alla vid det här laget vet att det är här Chianinakon har sin hemvist och blir styckad till fina Fiorentina-steaks. Nedan följer en bildsammanfattning. 
Pigna blev så i gasen att hon tog på sig sin finaste mode-tröja som numera inte är det minsta röd. Den framhäver hennes former fint. 


Vi tog ett lunchstopp på vägen ner i Modenatrakten för att få i oss lite Ricotta och spenatfyllda Tortelonis. Att det ska vara snö vid den här tiden på året övergick samtligas förstånd. Jag försöker se upptagen, smal och cool ut på samma gång. Enligt vittnesmål gjorde jag inte det. 


Denna är tagen från första kvällen i Florens då vi fick in några riktigt fina förrätter. Veronica åt en exklusiv lökpaj (men det lät mer häftigt på italienska) och jag tog in en Carciofi-pudding - precis vad jag behöver. Ovanpå hotellet fanns en terass med lämplig utsikt över Duomon där många småpåvar beordrat unga kvinnors död genom bränning för att de var uppenbara häxor. 
Uppe på Chiantikullarna var det som vanligt dött. Som sig bör var Cafaggio-gården stängd. Denna gård är känd för vissa folk på Sandvik då vin från denna gård serveras ibland på bruksmässen. Plötsligt hände det. Ingen trodde det var sant. Men Veronica gjorde det. Hon hittade en helt ny vinkel på Ponte Vecchia och Ernst Kirsteiger stod bredvid och tjöt av lycka - barfota. El grande finale. Ristorante Perseus som är känd för sina Fiorentina steaks. När vi satt oss till bords fann vi en fullt ätbar sallad som skymde sikten över bordet. Vi åt oss igenom den för att göra plats för steken. 
Kvinnan - Giulietta - en gudfruktig kvinna som skurit tusentals kilo Chianinakött uppvisade en exempellös rutin i att skära. Under diskussionen huruvida mankunde adoptera henne rynkade Veronica sådär barskt på ögonbrynen och signalerade att diskussionen urartat och omedelbart måste upphöra. 


Ja. Ord. Är. Överflödiga.

Precis så här bra kan en helg vara tyckte alla inklusive hunden. Pigna firade av sin vistelse genom att skjuta ur så mycket avföring hon bara kunde just när vi skulle lämna Hotel Cavour - "vad fin hon är" sade vi i kör. 


/A

Kommentarer
Postat av: Karlavagnen

Näää, ska ni flytta från Italien? Trist!!!

2012-03-02 @ 20:12:29
Postat av: Furu

Ja vi flyttar redan 1a april. Givetvis med blandade känslor.

2012-03-04 @ 14:30:37
URL: http://unabellavita.blogg.se/
Postat av: sunken

köttigt inlägg Furu, mäktig köttdisk i slutet!

2012-03-12 @ 13:44:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0