Vi kommer att sakna....

Det krävdes en rejäl funderare på att få fram vad man inte kommer sakna här. Att lista saker vi faktiskt kommer sakna är i jämförelse väldigt enkelt. Efter att under en förmiddag se vårt hem demonterat och packat i lådor var det med blandade känslor vi lämnade vårt Arese-hem för sista gången i möblerat skick. Vi kommer då sakna följande: 

Alperna - Ja herrejävlar vad nära de låg. Och hur pinsamt lite vi var där. Men det var bara för att vi kunde åka dit för enkelt.
Barerna - Det finns det gott om, alla har stolta ägare som gör allt för sina gäster. Ett gott glas vin och en formidabel pasta finns alltid till hands för under 10€.
Cinque terre - Båda påskarna spenderade vi där. Jösses vad fint det var, ja, vi är rörande överrens i soffan här.
Donatosarna - Både sköldpaddan och mäklaren. Den ena är reinkarnerad med den andre.
Esselunga - Som vi älskar att hata. Men ärligt talat finns där en hel del varor som får det att vattnas i munnen.
Fiorentina steak/Firenze - Framförallt 50% av medlemmarna i familjen kommer sakna detta
Gränderna - Trånga gränder är något alla kvinnor tycker om. Men för Veronica är detta en livsstil. En riktigt tajt gränd kan rädda en hel månad.
Hastighetsgränserna - Trots inte mindre än 5 böter uppskattar vi möjligheten att ta sig fram i lämplig hastighet. (Veronica står just nu för 3 av dem)
Italienarna - Trots sina egenheter är de flesta väldigt varma, nyfikna och välkomnande.
Jimbo - Mannen, myten, nakenkocken som faktiskt gav Pigna sitt namn. Vi har träffat dåren 1 gång, men helvete vad vi kommer sakna honom.
Kronärtskockorna - Lådvis finns de, i affären, i dikena och till inget pris alls. Vad ska man (Andreas) nu specialisera sig på? Röksvamp?
Luncherna - Vi hoppas vi kommer fortsätta njuta av helgluncherna. Inte ta en dennis-korv vid gatköket.
Middagarna - Kommentar överflödig
Nebbiolo - Som betyder dimma (Nebbia) och är namnet på druvan som Barolo lever på. Inget annat. Bara den druvan. Utan den är de ingenting.
Ostarna - Parmesan, Tallegio, Pecorino, Mozzarella. Min kropp när jag kom var hård som en Parmesan, nu är den mer Mozzarella-lik. /Andreas
Puglia - En semester med total hjärnvila.
Quattron - Audin alltså, inte fan kommer vi ha en lika fin bil snart.
Rigmor - Vår svenska granne som kommit dels med ovärderlig hjälp samt med excellenta analyser på dagens Italien.
Sjöarna - Garda, Como, Maggiore och lilla Monate. Just precis. Frågor på det?
Trädgården - Att sitta svettig, nästan naken, och ändå vilja ta av sig mera klädesplagg medan man äter en 8 cm tjock fiorentina-steak. Sedan fanns det växter och sådant också som vi gillade. Pigna har gödslat runt rejält i den trädgården.
Ufficio - De bra kollegorna
Vinerna, vingårdarna, vinbönderna - Vi vet inte hur många liter vi har silat genom våra innanmäten. Men med facit i hand var det förmodligen för lite. Barolo, Valpolicella, Chianti, Salentino etc... etc... Och sedan de stressbefriade vinbönderna på sina gårdar som utövade sina yrken där det enda bekymret var att behålla sina körkort.
X - Eh?
Yppiga damerna som väntar på bussen - Eller? Det kan vara vem som helst dotter där. Tänk på det.
Zlatan - Han är något av gud här, hans bra dagar.
Årent-runt-grönt-gräs
Ä - Ängarna - där det växer majs som är gödslad med Pignas innanmäte. Vad fint det var att promenera där.
Överärliga hundägare - Vi kommer sakna de övermänniskor som anser sig veta alla svar på Pignas tillstånd i ryggen. Tydligen är alla utbildade hundortopeder. 

Listan kan bli oerhört mycket längre, men vi väljer att stanna där. Speciellt på M, S och V.  Men samtidigt för att alfabetet tog slut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0